Hundesaks bedst i test 2023 - Valg af hundesaks

Oprettet d.

Hundesaks bedst i test 2023 - Valg af hundesaks

Hundesaks bedst i test 2023 - Saks til hundeklip

 

Du kender det sikkert, du står og skal købe noget nyt udstyr, men er lidt i tvivl om hvilke model du skal bruge og hvad der dækker dit behov - Vi har løsningen til dig. I denne guide vil vi komme med et bud på hvilke sakse du skal bruge hvis du skal i gang med hundeklip, eller hvis du skal opgradere nogle af dine gamle sakse til en ny og bedre model.

 

Vi vil lave yderligere indlæg som vil svare på flg. områder som vil hjælpe dig med at komme i gang:

 

 • Grundlæggende information om at trimme din hund
 • Hvor ofte skal din hund trimmes?
 • Hvad er de bedste redskaber, til at trimme din hund?
 • Valg af saks til hund
 • Hundeklip hvor starter jeg?
 • Hundeklipning
 • Hundeklipper
 • Lær at klip som en professionel hundeklipper
 • Hundefrisøren - Tips og Tricks

 

Dyr elsker generelt at være udendørs og boltre sig i naturen. Dette er ingen undtagelse for hunde. Selvom hundeejere ofte ønsker at hundene skal se fine og rene ud hele tiden, så har hunden brug for at løbe rundt og lege og have lov til at være hund.

 

For at åbne det bedste resultat, så anbefaler vi at du klipper i en ren og tør pels. Du kan med fordel benytte en blower inden klipning, så du sikrer at der ikke er sand eller andet i pelsen, som vil virke som sandpapir på din nyindkøbte saks.

 

Vi anbefaler at du altid opbevarer din saks i et etui eller andet beskyttelse, så den ikke får skader hvis den faldet på gulvet.

 

Hundeklipper - Klip som en professionel hundefrisør

 

Hvis du er træt af de høje priser på trimning af hund når du skal hente din bedste ven fra hundeklip hus hundefrisøren, så kan du gøre ligesom mange andre hundeejere. Tilmeld dig et klippekursus netop specialiseret til din hunderace, og så må du ud og investere i nogle gode hundesakse som laver de perfekte klip og derved gør arbejdet nemmere for dig selv. Måske mangler du et trimmebord, så du kan stå og arbejde i den rette højde uden at skulle bukke dig ned. Alle disse ting af vigtige redskaber for at du hurtigt og nemt kan klippe din hund og holde dens naturlige look ved lige, så du kan springe nogle ture til hundefrisøren over. Det kan hurtigt blive en stor besparelse hvis du tager dig tid til at lære det fra bunden af. Måske du bliver så god at du til sidst klipper som en professionel hundefrisør ? Hvem ved.

 

Vi har udvalgt en række sakse som er gennemtestet af professionelle og udvalgt nøje til at kunne modstå vores kvalitetsbevidste kunder.

 

Bedste hundesaks til hunde / Bedste Groomingsaks til hunde

 

Nogle af de mest stillede spørgsmål er "Hvilken hundesaks skal jeg vælge?" samt "Hvad er den bedste saks?”, “Hvor lang saks skal jeg vælge?”. Det er svært at give et entydigt svar, da der er mange faktorer som som kan spille ind.

 

Der findes ikke et entydigt svar, det kommer an på hvor meget du skal bruge den, ønsker du en rimelig saks til en skarp pris eller er du ude efter “State of the art” og ikke går på kompromis med kvaliteten.

 

Vi har samlet en række sakse som vil dække til 95% af alle racer og kan derfor stå inde for kvaliteten og funktionaliteten i disse.

 

Vores sakse er produceret i det hårde VG10, som er et meget stærk japansk opskrift på stål som benyttes i top kvalitets sakse og ydermere meget benyttet i professionelle knive over hele verden.

 

Lige hundesaks / Lige Groomingsaks:

 

Hundesaks lige groomingsaks til hund

 

Denne serie af lige hundesakse er lavet i den bedste kvalitets stål VG10, som er markant hårdere end gennemsnits sakse der findes på markedet. Saksene er produceret enkeltvis og håndsamlede, inden de testes og pakkes ned til afsendelse til kunderne.

 

Hunde saksene i denne serie findes i flere forskellige længder alt efter behov og erfaring med klipning af hund. Vores sakse er blevet testet af professionelle hundefrisører og udstillere og derfor kan vi med garanti stå inde for den gode kvalitet og funktionalitet du vil opleve med disse sakse.

 

Generel tommelfingerregel er, at jo mere erfaren du er med hundeklip, des længere saks vil du kunne bruge. Man får oftes det flotteste resultat med en længere saks, da du derved vil undgå et takket udseende.

 

Se vores udvalg af Lige hundesakse her

 

Buede hundesakse / Buede groomingsakse

 

 

Buede hundesakse benyttes til at lave de perfekte buede klip på hunden. Benyttes ved brystkassen og bagpartiet. Som med de andre sakse er det en fordel at have så lang saks som muligt, for at kunne lave de flotte snit. Men husk, at jo længere saksen er, des mere øvet skal du være.

 

Se vores udvalg af buede hundesakse her.

 

 

Effilersakse / Chunkersaks / Udtyndersaks

 

 


Kært barn har mange navne. Effilersaksen til hund er en saks der ofte benyttes til udtynding af pelsen. Den kan ligeledes med fordel benyttes hvis du har klippet for meget af eller har lavet et skævt klip et sted, og ønsker at udligne dette.

 

Saksen er nem at kende med sit ene skær bestående af “tænder” og derfor klipper den omkring halvt så meget hår af som en normal saks, dette er en væsentlig fordel når man skal udtynde pelsen på en naturlig måde.

 

Se vores udvalg af effilersakse her

 

Valg af saks til hund

Når du skal ud og vælge en saks til klip af din hund, så vil det første gode råd være, at tage kontakt til den kennel du har købt hunden fra. Opdrætteren har erfaring med netop din race, og kan være behjælpelig med hvilket udstyr de selv benytter og derfor kan du spare nogle penge på ikke at skulle prøve dig frem. Derudover kan vi anbefale at du kigger på internettet, der findes stort set grupper for alle hunderacer, og de fleste hjælper gerne nye igang med hvad de skal investere i. Alle de tip og tricks du kan få er guld værd. Yderligere er der muligheden for at du tager til klippekursus og får hjælp til opstart denne vej.

 

Hvor ofte skal din hund trimmes?

Dette spørgsmål er svært at svære entydigt på, da det afhænger af hvilken race din hund er. Det bedste råd ville være at tage en snak med din opdrætter, hvis du ikke allerede har fået svar på dette inden du modtog din hundehvalp.

 

Husk at have god tålmodighed og giv dig og din hund tid til at lære at blive klippet, det vil give godt igen senere i din hunds liv.

 

 

Opsummering - Hvilken saks er så bedst for mig?

 

Hvis du tidligere har benyttet en alm. køkkensaks, til at klippe din hund, vil du nok kunne genkende, at resultatet ikke altid bliver ens og det til tider kan være svært at klippe hårene i rene snit. Så vil du opleve at det bliver markant nemmere med en skarp professionel saks.

 

Hvis du måtte have nogle spørgsmål til valg af hunde sakse eller til brugen af disse, så tag endelig kontakt til os. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

 

God fornøjelse med din nye groomingsaks!


Kommentar(er) 1

 • Pia jørgensen
  Pia jørgensen

  Hej, jeg er ved at bestille en saks hos jer, men er i tvivl om hvilken jeg skal vælge. Jeg har en super almindelig saks men kunne godt tænke mig en buet da der kommer hakker i pelsen når jeg prøver at klippe jævnt på benene. Jeg har en lille mellempuddel med superfin kraftig pels og er vant til at klippe da jeg har haft pudler i mange år (Har også en dværgpuddel). Venlige hilsner Pia, tlf. 51490697

  Svar

Skriv din kommentar